Puffende Pieten en soppende Sint

filmopnames sinterklaasserie bij kasteel in snikheet Boxtel

Sneak preview Sintfilm TV Schijndel

BOXTEL – “Drie, twee, één, camera loopt!” Zonder mijter en met zweetpareltjes op het hoofd roept Sinterklaas: “Welkom Pieten. Leuk dat we met zo’n grote groep bij elkaar zijn!” Pietjes zijn geen mietjes, dat blijkt. Ondanks de tropische temperatuur dartelen ze rond in hun vertrouwde fluwelen pakken met dikke zwarte maillots. In juli? Si! Alles voor de sinterklaasserie van TV Schijndel.

Rondom kasteel Stapelen in Boxtel is het een drukte van jewelste. Pietjes gooien glanzende pakjes over.

Binnen in het kasteel is Sinterklaas verwikkeld in een geanimeerd gesprek met kapperspiet. Uiteraard is er een probleem. Dat is er immers altijd. De Kapperspiet is bijna in tranen. Gelukkig is er nog genoeg tijd om het op te lossen. Het is tenslotte pas juli.

‘Spaanse taferelen’
Maar de Sinterklaasserie van TV Schijndel moet klaar zijn tegen de tijd dat de wind weer door de bomen waait en de daken wit besneeuwd zijn. En dus ligt de Sint niet in zijn rood-witte bermuda op een Spaans strand, maar wringt hij gehuld in zijn tabbert het zweet uit de baard in Boxtel. “Ik moet zeggen, dit zijn Spaanse taferelen.”…..

De Pieten beamen dat. Maar de mussen mogen dan wel dood van het dak vallen, de Pieten blijven overeind. “We zijn goed opgeleid. Op het dak zijn wij als de besten.”

Niet naar de Tour kijken
De opnames in Boxtel duren maar een dag. En dan vertrekt het gezelschap weer naar Spanje. Of gaat de goedheiligman nog even naar de start van de Tour de France in Utrecht kijken, nu hij toch in het land is? “Wat een rare vraag, ik kan daar in juli toch zo niet langs de kant gaan staan! Dan vallen alle fietsers om van verbazing!”

Ze zijn er echt, in juli in Boxtel

(omroep Brabant)

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.