Nieuws uit Belgie

Opnames film Sinterklaas afgerond

Sinterklaas

De opnames van de eerste Vlaamse Sinterklaasfilm,‘Ay Ramon!’ zijn afgelopen. Ketnet deelt graag een beeld van één van de laatste draaidagen van de film in Spanje. De film werd gedraaid in en rond Antwerpen, Bornem, Waterschei, Lommel en Spanje.

Het scenario werd geschreven door Hugo Matthysen, ook bekend door de legendarische VRT-reeks ‘Dag Sinterklaas’, die tot het collectieve geheugen van Vlaanderen behoort. De regie is in handen van Stijn Coninx, die al jarenlang fictie-filmpjes maakt voor de jaarlijkse Intrede van de Sint.

‘Ay Ramon!’ gaat over de mysterieuze verdwijning van het paard van Sinterklaas en zijn verzorger Ramon tijdens de reis vanuit Spanje naar Vlaanderen, en de gevolgen daarvan voor de Sint, Zwarte
Piet en hun vrienden.

Slechtweervandaag is nog niet voor vandaag

Zoals elk jaar komt de Sint met de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij kijkt uit naar het weerzien met zijn trouwe paardenverzorger Ramon Iglesias en zijn paard Slechtweervandaag. Die komen namelijk nooit mee met de boot, maar reizen over land omdat Slechtweervandaag anders zeeziek zou worden. Maar Ramon en Slechtweervandaag zijn niet op de afspraak aan de kade. Waar zijn ze? Wat is er gebeurd?

Sinterklaas-expert professor Van den Uytleg, zijn geliefde Conchita Garcia, de huishoudster van de Sint, Zwarte Piet, de kapiteins Paelinckx en Verscheepen: allemaal gaan ze op zoek naar Ramon en Slechtweervandaag. Want als die er niet zijn tegen zes december, dan kan de Sint niet over de daken rijden om de pakjes bij de kinderen te brengen…

Hoe dat afloopt, dat zien we vanaf 28 oktober in ‘Ay Ramon!’

(Cinevox.be)

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.