Dordrecht 2011

 

De intocht van Sinterklaas in 2011 vond op 12 november plaats in Dordrecht. Sinterklaas voer alleen met het paard op de stoomboot naar Nederland. Hierdoor werd gedacht dat Sinterklaas zonder Pieten zou komen. Maar niets bleek minder waar. De Pieten bleken namelijk te zijn meegekomen op allemaal kleine stoombootjes die met de grote stoomboot van Sinterklaas meevoeren. Deze kleine stoombootjes waren cadeaus van Sinterklaas aan de stad Dordrecht.

Bij aankomst van de Pieten werd in Dordrecht een speciale vlag gehesen waar de Pieten op af zouden lopen. Echter: deze vlag werd gestolen door de burgemeester van het nabijgelegen plaatsje Averecht en daar opnieuw gehesen. Hierdoor ging de stoet de verkeerde kant op. Verslaggever Jeroen Kramer kreeg het in de gaten en samen met een Klimpiet racete hij per sportwagen naar Averecht om de vlag terug te stelen.

Toen de vlag was teruggeplaatst, vond de stoet de weg weer en kwamen ze weer terug in Dordrecht om de optocht verder uit te lopen.

737a7bf31169906bb40fc21fbd366b14

 

ntr-sintvlag

het verhaal vind je in sinterklaasjournaal

Trivia

  • Het is de tweede keer dat de intocht in deze plaats plaatsvindt (na 1992).
  • Dit is de eerste intocht met Stefan de Walle als Sinterklaas.
  • Dit is de tweede intocht met Arno Brok als burgemeester. In 2005 verwelkomde hij Sinterklaas ook in Sneek, eveneens op 12 november.
  • Dit is de eerste intocht sinds 1990 die niet met Amerigo wordt gedaan, maar met een ander paard. Na 21 intochten gaat het paard met pensioen.
  • In 2011 bestaat de Nederlandse televisie 60 jaar, dit is tevens de 60ste intocht die op tv wordt uitgezonden (1952 voor het eerst).
  • Sinterklaas draagt (per ongeluk) zijn mijter achterstevoren. De steentjes zijn zichtbaar aan de achterzijde.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.