het sinterklaasjournaal 2011

Dieuwertje Blok-0030In een buitengewoon Sinterklaasjournaal, uitgezonden op 21 mei 2011 deelt Sinterklaas mee dat hij het Grote Boek aan Bram van der Vlugt kado gedaan heeft omdat na 25 jaar aan hun samenwerking een einde is gekomen. Het boek is vol en in een berijmde opdracht achterin vertrouwt Sinterklaas het boek aan van der Vlugt toe ter bewaring. Voorts deelt Sint mee dat hij in 2011 (op 12 november) in Dordrecht zou aankomen.

Maar als de stoomboot uit Spanje vertrekt, lijkt het alsof Sinterklaas helemaal alleen naar Nederland komt (samen met zijn nieuwe paard), zonder zijn Pieten. Uiteindelijk blijken de Pieten met andere stoombootjes te zijn meegevaren. Bij aankomst van het gezelschap Schermafbeelding-2011-11-08-om-11.44.54wordt een Sinterklaasvlag gehesen waar de Pieten op af zouden lopen, maar die wordt meegenomen door de nabijgelegen gemeente Averecht. ntr-sintvlag

 

Dit levert verwarring op, maar de vlag wordt teruggehaald door verslaggever Jeroen en een Klimpiet. Zo komen de Pieten uiteindelijk toch goed uit.

Na aankomst in Nederland blijkt de burgemeester van Averecht spoorloos te zijn. Dit is de laatste persoon die nog in het grote boek moet. Ze wordt door het paard van Sinterklaas gevonden en wordt vervolgens door Sinterklaas in het Grote Boek gezet. Ook krijgt ze een Sinterklaasvlag. Op het moment dat alle problemen opgelost lijken, blijkt het Grote Boek verdwenen te zijn. Uiteindelijk blijkt dat de Sint het boek zelf heeft. Hoofdpiet vond dat het paard nieuwe hoefijzers nodig had. Hij had ze verkeerd omgedaan. In de uitzending daarna blijkt dat de Rolstoelpiet vastzit in de modder, en Sinterklaas brengt hem terug naar het grote Pietenhuis, de Sint zei dat het paardje er zelf kon komen. Echter, toen ze aankwamen was het paard er niet. Toen Hoofdpiet en Rolstoelpiet samen het paard gingen zoeken bleek waarom het paard van Sinterklaas verdwaald was: zijn hoefijzers zaten verkeerd. Uiteindelijk werd het gevonden en is alles goedgekomen.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.