Zwolle 2003

De intocht van Sinterklaas in 2003 vond op 15 november plaats in Zwolle. Dieuwertje kon geen verbinding krijgen met de stoomboot. Op een gegeven moment werd zelfs gedacht dat het helemaal mis zou gaan. De burgemeester echter ging er gewoon vanuit dat Sinterklaas zou komen. En dat gebeurde ook. De stoomboot kwam veilig aan.

In Zwolle liep een rare Piet rond. Op de stoomboot had hij alle knoppen verkeerd gezet en daardoor kon Dieuwertje steeds geen verbinding krijgen met Sinterklaas. Hij wist allang wat er met de Piet in Zwolle aan de hand was. Hij had de Notenkolder. Hij had veel te veel pepernoten gegeten en deed alles verkeerd om. Zwolle veranderde in een puinhoop. Op het eind dacht hij zelfs dat hij Sinterklaas was toen hij op de troon ging zitten. En daarbij kwam nog het cadeau van Zwolle: de Pepernotenbus, een nagemaakte toren in Zwolle. Een meisje, Margje, zou dat aan Sinterklaas geven, maar die kreeg een ongeluk door de rare Piet en lag in het ziekenhuis. Verder was het een groot feest in Zwolle.

het verhaal vind je in sinterklaasjournaal

Trivia

  • Vlakbij de plaats waar de stoomboot zou afmeren, bevond zich een viaduct van de A28 en deze was te laag was om de boot te laten passeren. Om de landelijke intocht in Zwolle toch mogelijk te maken, zijn de stoompijp en de twee masten klapbaar gemaakt. De ingeklapte mast is te zien in de scène waarin Dieuwertje naar de stoomboot belt en Sinterklaas en de Hoofdpiet namen uit het Grote Boek lezen.
  • Dit is de eerste landelijke tv-intocht die in de provincie Overijssel wordt gehouden.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.