Zaltbommel 2002

De intocht van Sinterklaas in 2002 vond op 16 november plaats in Zaltbommel. Het had echter niet veel gescheeld of het feest was niet doorgegaan, omdat de Pieten, zonder dat Sinterklaas het wist, de stoomboot hadden omgekeerd. Ze begrepen namelijk uit het lied In die grote stad Zaltbommel dat de stad overstroomd zou zijn. Dit kwam net op tijd goed, doordat Sinterklaas het in de gaten kreeg en de boot weer omdraaide.

De intocht werd een groot feest. Er stonden veel kinderen klaar om op te treden en ook een paard. Tot slot zong het kinderkoor van Zaltbommel nog het lied In die grote stad Zaltbommel, maar de tekst was aangepast aan het feit dat Sinterklaas was aangekomen.

het verhaal vind je in sinterklaasjournaal

Trivia

  • In de aftiteling stond een fout. Hoewel deze begon met de tekst Sinterklaas in Zaltbommel werd er verderop gesproken van Werkgroep intocht Maastricht, de plaats van aankomst in 2001.
  • Hoewel in tegenstelling tot wat de Pieten dachten Zaltbommel niet onder water stond, stond het water wel zo hoog dat de ploeg moest uitwijken naar een hoger gelegen kade.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.