Woudrichem 2000

De intocht van Sinterklaas in 2000 vond op 18 november plaats in Woudrichem.

Meteen bij het instarten van de live-uitzending gaat het mis. Presentator Aart Staartjes is nog niet in zijn commentaarcel. Hij wordt op brute wijze door een agent hierheen geëscorteerd.

De Wegwijspiet leest een brief van Elvan Akyildiz waarin staat dat ze een Piet als cadeau wil. De Wegwijspiet besluit zichzelf aan Elvan te geven en probeert zichzelf te pakken, maar de Hoofdpiet houdt dit tegen. Direct gaat de Wegwijspiet naar Elvan om te zeggen dat het niet doorgaat. Hij wordt echter verliefd op Elvan. Als de stoomboot bijna in Woudrichem is, besluit de Hoofdpiet Wegwijs terug te halen, tot groot ongenoegen van laatst genoemde.

Nadat de boot in Woudrichem is aangemeerd en de intocht begint, komt de Wegwijspiet Elvan nog een aantal keer tegen. Hij probeert Elvan mee te laten doen met de Pietentraining, maar de Hoofdpiet stuurt haar iedere keer weg, tot groot ongenoegen van de Wegwijspiet.

Als Sinterklaas kinderen ontvangt op zijn troon, verschijnt Elvan weer en dan zegt ze tegen Sinterklaas dat ze een Piet als cadeau wil, maar dat het niet mag van de Hoofdpiet. Daarom wil ze zelf Hulppiet worden. Sinterklaas belooft er met Elvan over te praten als ze in Sesamstraat zijn.

Quotes

Sinterklaas, op de boot, komt op de proppen met een gedicht over Loevestein, waar zij zojuist voorbijvaren:

“Waar Maas en Waal te zamen spoelt
En Gorinchem rijst van ver,
Daar heft zich op den linker zoom
En spiegelt in den breeden stroom
Een slot van eeuwen her.

t Is Loevestein. – ’t Is Loevestein”

Wegwijspiet: “Tollens?”
Hoofdpiet: “Tollens.”

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.