Vlaggen halfstok voor Bram van der Vlugt

maar in De Meije was hij gewoon ‘buur Bram’

Donderdagochtend in alle vroegte vertrok de rouwstoet van acteur Bram van der Vlugt vanaf zijn woonadres aan de Meije naar de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Om hun betrokkenheid te tonen hingen buurtgenoten de vlag halfstok.

Donderdagochtend in alle vroegte vertrok de rouwstoet van acteur Bram van der Vlugt vanaf zijn woonadres aan de Meije naar de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Om hun betrokkenheid te tonen hingen buurtgenoten de vlag halfstok. © Marnix Schmidt

 

Een laatste groet voor Bram van der Vlugt in De Meije.
De bekende acteur overleed zaterdag op 86-jarige leeftijd aan de gevolgen van het coronavirus.
Buurtgenoten van De Meije brachten donderdag massaal een eerbetoon aan hun vriend en goede buur door de vlag halfstok te laten wapperen.

Al vroeg in de ochtend vertrok de rouwstoet vanuit de woning aan de Zegveldse Meije richting de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.
In dit theater, waar hij op 28 mei 2019 nog uitgebreid zijn 85ste verjaardag vierde, wordt nu in besloten kring afscheid van hem genomen.

De Meije gold decennialang als veilige, afgeschermde thuisbasis voor Van der Vlugt en zijn gezin.
Hij bouwde hechte vriendschappen op met zijn buurtgenoten die niet meer kunnen doen dan hun rouw te tonen middels de op halfstok wapperende vlaggen.

 

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.