Televisie-Hoofdpiet: Erik de Vogel

Hoofdpiet De Vogel

1994 – 1997

Erik de Vogel speelde van 1994 tot en met 1997 de derde Hoofdpiet van Sinterklaas, als opvolger van Frits Lambrechts tijdens de landelijke intocht.

Samen met Wegwijspiet vormde hij een duo.

In 1995 was Hoofdpiet III voor het eerst te zien in een televisiefilm, namelijk de Telekids-productie Pepernoten voor Sinterklaas.

Na 1997 besloot de NPS een nieuwe Hoofdpiet te zoeken, omdat Hoofdpiet III teveel herkend zou worden als ‘Ludo van Goede Tijden’. Erik de Vogel speelde toen al in ‘dé soap van Nederland’: Goede Tijden Slechte Tijden. Dit was ook de reden waarom Erik de Vogel zelf nooit werd uitgenodigd om Ludo de spelen in het kinderprogramma Pittige Tijden. Erik van Muiswinkel werd gekozen als opvolger, die door Aart Staartjes werd gevraagd voor deze rol.

hij besluit te stoppen omdat hij de sprookjes niet stuk wil maken.
nadat hij interview had met Revu:
‘In een van de steden waar we aankwamen, hing er echter een spandoek met daarop de tekst: “Ludo, doe nog eens een kameel na”, iets wat te maken had met een scène waarin ik dat beest had geïmiteerd. Zie je het voor je? Ik live op televisie, zwart geschminkt naast Sinterklaas en de burgemeester op het podium, en mensen in het publiek die de naam Ludo Sanders scanderen. Ik ben er daarom maar mee gestopt want ik wilde het sprookje niet stukmaken.’

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.