Strijd om organiseren intocht

De stad Harderwijk heeft zich bij NTR kandidaat gesteld als stad waar Sinterklaas in 2018 zijn intocht kan doen. Dit naar aanleiding van de brandbrief die de omroep verstuurde nadat geen enkele stad zich als kandidaat had gemeld. Ook het Zeeuwse Sluis en Hengelo willen graag.

Bert Kaasschieter heeft namens de Stichting Vrienden van Sinterklaas Harderwijk vanmiddag een gesprek met de NTR om de mogelijkheden te bespreken. Kaasschieter, die tevens bestuurslid is van het Sinterklaasmuseum in Harderwijk: ,,In 2010 heeft Harderwijk ook de intocht van Sinterklaas georganiseerd en dat was van alle kanten een geslaagd feest, ook voor de NTR.”

De gemeente Harderwijk steunt de kandidatuur. Burgemeester Harm-Jan van Schaik: ,,We hebben de draaiboeken van 2010 nog in de kast liggen. Natuurlijk is de situatie nu anders, gezien de Pietendiscussie, maar we zijn daar niet bang voor. Sinterklaas is het grootste kinderfeest in ons land, dat mag niet in het water vallen, Harderwijk wil er een positief feest van maken. Met onze nieuwe boulevard en het Waterfront is Harderwijk heel geschikt voor een mooie intocht.”

Sluis

Ook burgemeester Marga Vermue van Sluis wil de nationale intocht van Sinterklaas graag naar haar gemeente halen. ,,Dat biedt naar mijn mening een unieke kans om de mooie gemeente Sluis met haar aantrekkelijke kernen te laten zien aan een groot publiek in combinatie met een gezellig kinderfeest”, laat zij weten. ,,Sinterklaas is welkom.” De laatste landelijke Sinterklaasintocht in Zeeland was in 2006 in Middelburg.

Burgemeester Sander Schelberg van Hengelo heeft vanochtend contact gehad met het comité voor de landelijke intocht van de goedheiligman.

POLL

Welke stad mag van jou dit jaar de intocht van Sinterklaas organiseren?

De aanmeldingen zijn in reactie op een brandbrief die NTR op 7 maart stuurde naar het Nederlands Genootschap van Burgemeesters, na het uitblijven van aanmeldingen om het feest te organiseren. Geen enkele stad had zich gemeld. De NTR is jaarlijks verantwoordelijk voor de intocht van Sinterklaas.

 

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.