Sneek 2005

De intocht van Sinterklaas in 2005 vond op 12 november plaats in Sneek. Het was enorm schrikken toen alleen een piepklein bootje kwam aanvaren. Dit was Pakjesboot 7½ met alleen Hoofdpiet en Wegwijspiet. Uiteraard kon Nederland ook in 2005 weer rekenen op Sinterklaas zelf. Hij had allang in de gaten welke fout de Pieten hadden gemaakt en voer rustig met de Pakjesboot 12 achter de Pieten aan. De stoomboot voer al door de grachten toen de Hoofdpiet en de Wegwijspiet al Sneek in waren getrokken. Het was een hele opluchting toen hij toch zelf aan wal stapte.

De Hoofdpiet en de Wegwijspiet hadden niks door en dachten dat ze nog steeds alleen in Nederland waren. Maar met Sinterklaas erbij werd het een fantastische intocht. Er was ook nog een speciale gast. De Paardenpiet heeft de zoon van Amerigo, Pegasus meegenomen uit Spanje. Van de kinderen in Sneek kreeg Sinterklaas een schilderij. Er was toch nog enige verwarring bij de Hoofd- en Wegwijspiet. Ze dachten dat ze nog alleen waren en wilden terug naar Spanje om Sinterklaas op te halen. De verslaggever kon ze gelukkig tijdig tegenhouden.

2005 was het laatste jaar dat Wegwijspiet aankwam in Nederland. Na 25 intochten besloot acteur Michiel Kerbosch, die deze rol speelde, zijn alterego met pensioen te laten gaan.

het verhaal vind je in sinterklaasjournaal

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.