Roermond 2012

 

De intocht van Sinterklaas in 2012 vindt plaats op 17 november in Roermond. Dat heeft de NTR op 8 mei 2012 bekendgemaakt. De Stoomboot 0475 zal rond 12.15 aanmeren aan de Roerkade, waar de Sint door waarnemend burgemeester Henk van Beers zal worden ontvangen. Van Beers: “Roermond is als monumentale stad een prachtig decor voor de intocht van Sinterklaas. En als koopstad staat Roermond hoog aangeschreven. Dat moet Sinterklaas zeker aanspreken.”

roermond

het verhaal vind je in sinterklaasjournaal

 

Trivia

  • De intocht van 2012 is de eerste sinds 2001 waar Sinterklaas niet met Pakjesboot 12 aankomt.
  • Roermond heeft vier jaar op de wachtlijst gestaan om de intocht te mogen verzorgen. Voor de haven van Roermond zit een sluis waar Pakjesboot 12 niet doorheen past en daardoor is de stad nooit echt in aanmerking gekomen. In 2012 heeft het Sinterklaasjournaal een aangepast scenario waardoor de landelijke intocht in Roermond mogelijk werd. De intocht van 2012 werd de eerste sinds 2001 waar Sinterklaas niet met Pakjesboot 12 aankomt.
  • Communicatieleider van deze intocht was Mario Ogrinc. Deze functie vervulde hij ook al bij de intocht van 2000 in het Brabantse Woudrichem.

 

 

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.