Ravenstein 1993

De intocht van Sinterklaas in 1993 vindt op 20 november plaats in Ravenstein.

De Hoofdpiet en Wegwijspiet hebben van taak gewisseld. Wegwijs zou dus de taken van de Hoofdpiet op zich nemen en de Hoofdpiet zou de weg wijzen. Laatstgenoemde reist vooruit met de trein en heeft ook het Grote Boek bij zich. Maar hij merkt niet dat in de trein twee boeven het Grote Boek van Sinterklaas verwisselen voor een vals exemplaar.

Sinterklaas komt met Pakjesboot 13 naar Nederland, maar de stoompijp van dit schip lijkt te hoog om onder een spoorbrug door te gaan. De kapitein laat echter de stoompijp van de boot zakken en dan kan hij er wel door. Niet veel later meert de boot aan.

De Hoofdpiet haalt de burgemeester op van huis, zodat hij Sinterklaas zou kunnen verwelkomen. Maar als de rijtoer begint, heeft de Hoofdpiet nog steeds niks door van dat het boek verwisseld wordt. Ook als het boek later weer wordt teruggewisseld, is hij zich van geen kwaad bewust. De boeven echter hebben hun naam er heel vaak in geschreven zodat ze heel veel cadeaus zouden krijgen. Dit komt uiteindelijk uit, maar als Sinterklaas hen een Sinterklaasliedje laat zingen, kan iedereen weer hartelijk lachen.

Trivia

  • Dit is de laatste intocht met Frits Lambrechts als Hoofdpiet en ook de laatste die later is gedaan dan de eerste zaterdag na Sint Maarten.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.