Monnickendam 1994

De intocht van Sinterklaas in 1994 vindt op 12 november plaats in een mistig Monnickendam.

Op de stoomboot gaat het faliekant mis: De Wegwijspiet sluit de nieuwe Hoofdpiet namelijk op in het toilet zodat Wegwijs Hoofdpiet kan zijn. Hij doet dit door de deur met de staf te blokkeren. Bovendien wordt de mijter van Sinterklaas ingepakt in een cadeautje. Gelukkig komt de Hoofdpiet weer vrij als Sinterklaas naar de wc wil en wordt de mijter tijdig gevonden.

De stoomboot meert goed aan. Sinterklaas wordt welkom geheten door de burgemeester. Daarna maakt hij een rijtoer door de stad. Onderweg houdt de Hoofdpiet zijn Niet vergeten nog een keertje na te kijken-lijstje goed in de gaten, maar na een ruzie met de Wegwijspiet valt deze in het water. Hierop neemt de Hoofdpiet het voornemen om het volgende jaar een Niet vergeten uit mijn hoofd te leren-lijstje te maken.

Trivia

  • Dit was het eerste jaar waarin Erik de Vogel de rol van Hoofdpiet op zich nam.
  • Prins Pieter-Christiaan deed ook mee aan deze intocht als één van de Pieten. Hij had een oranje veer op zijn baret.
  • Sinds dit jaar worden alle intochten zonder helikoptershots gedaan. Opvallend genoeg staan de verantwoordelijken voor de helikopter (Frans Fennis en Nick van der Meer) dit jaar nog wel in de aftiteling. Pas vanaf het volgende jaar zijn ze eruit gehaald.
  • De burgemeester sprak bij de toespraak over dat Sinterklaas voor het eerst in 22 jaar in Monnickendam weer aan land komt. De vorige intocht in Monnickendam was echter niet 22, maar 23 jaar geleden, in 1971.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.