Maastricht 2001

De intocht van Sinterklaas in 2001 vond op 17 november plaats in Maastricht. Sinterklaas en de Pieten voeren met Pakjesboot 12 richting Nederland, maar op het allerlaatste moment konden ze niet onder de Van Kant Tot Kant Brug door. De Pieten vonden daar een oplossing voor. Ze lieten de stoomboot op de kant hijsen, op een wagen laden en door de stad trekken. Sinterklaas had dit niet door en stapte over op Pakjesboot 14, die wel onder de brug door kon en iets voor half één aanmeerde aan de kade.

Tijdens de rijtoer reed de wagen met Pakjesboot 12 mee door de stoet. Hiermee was de intocht van 2001 de tweede waarin Pakjesboot 12 meeging in de stoet (na 1996) Door de enorme hoogte van het schip dreigde deze echter wel een aantal keer vast te komen in vlaggen en dergelijke, maar uiteindelijk kwam hij de hele intocht door. Aart Staartjessnelde in de tussentijd met de bekende poppenspeler Pieke Dassen naar het podium waar de troon stond, omdat laatstgenoemde iets tegen Sinterklaas wilde zeggen.

Nicoloog Professor Beentje raapte tijdens de intocht een origineel uitwerpsel van Amerigo op voor in zijn collectie.

het verhaal vindt je bij sinterklaasjournaal

 

Trivia

  • Deze intocht was de laatste waar het commentaar door Aart Staartjes werd gedaan. Ook voor regisseur Rudolf Spoor was deze intocht zijn laatste. Voor beiden werd speciale dank betuigd aan het einde van de aftiteling, waar de titelrol even voor werd stilgezet.
  • In 1995 werd nog verwacht dat deze intocht op 10 november reeds zou plaatsvinden, omdat toendertijd de afspraak was dat de intocht jaarlijks tussen 10 en 16 november zou zijn.
  • Dit is de eerste landelijke tv-intocht die in de provincie Limburg wordt gehouden.
  • Maastricht heeft tien jaar moeten wachten op de komst van de landelijke intocht, wat te maken heeft met de enorme afstand vanuit Hilversum.

 

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.