Heusden 1985

De intocht van Sinterklaas in 1985 vindt op 23 november plaats in een besneeuwd Heusden.

Sinterklaas wordt met een politieboot aan wal gebracht, omdat de haven niet diep genoeg is om Pakjesboot 12 binnen te laten varen. Ook is de ingang aan de kleine kant. Eenmaal met de politieboot aan land gebracht wordt Sinterklaas verwelkomd door burgemeester ter Laak waarna Sint begeleid door de Hoofdpiet een rijtoer maakt door de stad.

Tijdens zijn intocht wordt meer duidelijk over de leeftijd van de Sint. Er gaan namelijk de wildste verhalen ten ronde. Zo wordt er gezegd dat Sint Nicolaas ruim 1600 jaar oud is en inmiddels aan zijn achtste schimmel toe is.

De kinderen zingen in het gemeentehuis liedjes olv Dokterpiet. Daarna zet Sinterklaas onder toeziend oog van de Burgemeester, Mariëtte Bruggeman & Dokterpiet zijn handtekening in het boek.

Trivia

  • Voor het eerst wordt de Hydrograaf gebruikt als Pakjesboot 12.
  • Dit was de laatste intocht met Adrie van Oorschot als Sinterklaas.
  • Deze intocht is met 23 november de laatste tot op heden, samen met 1991.
  • Deze intocht is de eerste die niet in een zeehaven plaatsvindt. Vanaf dit jaar zou een plaats met een binnenhaven geen uitzondering meer zijn voor de intocht.
  • Als de stoomboot Heusden nadert zegt presentator Aart Staartjes dat het misschien beter is als Sinterklaas met Pakjesboot 11 of 13 zou komen. In latere intochten zijn deze boten echter wel gebruikt. Pakjesboot 13 is de stoomboot bij de intocht van 1993, Pakjesboot 11 is één van de meevarende boten bij de intocht van 2011.

 

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.