Het sinterklaasjournaal 2013

Onderweg naar Groningen ontstond paniek op de stoomboot omdat Sinterklaas zijn staf zou zijn vergeten. Het bleek dat meneer de Vries bij een verbouwing de echte staf van Sinterklaas in zijn schoorsteen had gevonden en de oude staf uit een feestwinkel kwam. Meneer de Vries bracht deze echte staf naar Sinterklaas, maar door een misverstand gooiden de Pieten deze per ongeluk weg. Via de vuilniswagen kwam de staf uiteindelijk in de feestwinkel terecht. Uiteindelijk was het de Luisterpiet die dit ontdekte en de staf terug naar Sinterklaas kon brengen.

stefanstaf2013

Deze Luisterpiet was al vooruit gegaan naar Nederland om te luisteren en te noteren wat de kinderen deden, zodat Sinterklaas dat in het grote boek kon zetten. Maar op onverklaarbare wijze verdwenen de notitieboekjes spoorloos en er verdwenen ook andere dingen. Daarom moest de Luisterpiet opnieuw gaan luisteren. Alles wat hij hoorde, vertelde hij aan Sinterklaas die het dan in het grote boek schreef. Toen Sinterklaas dit echter wilde doen, bleek het grote boek ook weg te zijn.

Later bleken alle verdwenen voorwerpen als 5 decembercadeaus te zijn ingepakt en door heel Nederland te zijn verspreid, omdat men via internet al een cadeau kan laten maken. Maar aangezien deze cadeaus na verloop van tijd op raakten, gingen ze over op dingen uit het Pietenhuis. De Pieten moesten alles terughalen. Het grote boek werd echter niet terug gevonden. De Luisterpiet, die alle dingen die hij had gehoord, voor Sinterklaas had onthouden, was verdrietig, liep weg en niemand wist waarheen. Omdat de Pieten nu niets meer te doen zouden hebben, gingen ze naar de stoomboot om zich klaar te maken voor vertrek. Uiteindelijk bleek dat de Luisterpiet alle cadeaus had opgehaald die de pieten vergeten waren. Hier zat ook het grote boek tussen, waardoor Sinterklaas alsnog alles erin kon schrijven.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.