Harlingen 1996

De intocht van Sinterklaas 1996 vindt op 16 november plaats in Harlingen. Onderweg hebben zich geen problemen voorgedaan en de Pakjesboot 12 meert succesvol aan. De Wegwijspiet echter is niet mee gevaren. Hij is per trein vooruit gereisd en verdwenen. Hij denkt dat de Sint niet zal komen en neemt zodoende de rol van Sint op zich.

Presentator Aart Staartjes besluit een grap uit te halen met Wegwijs. Hij speelt het spel mee en zegt dat er een pakjesboot helemaal leeg was aangekomen. Wegwijs besluit aan boord te gaan en laat de kapitein de boot naar het stadhuis varen en ook daar blijft hij Sint. Hij gaat op de troon van Sinterklaas zitten en met de burgemeester op het balkon van het stadhuis staan.

Uiteindelijk blijkt dat Sinterklaas wel degelijk is aangekomen. Als hij bij het stadhuis aankomt en Wegwijs ziet, roept hij hem bij zich. Wegwijs legt uit dat hij dacht dat Sinterklaas haringen zou gaan vangen en dus niet naar Harlingen zou gaan.

Trivia

  • Tijdens deze intocht wordt er technisch iets bijzonders gedaan. Kinderen worden in hun huiskamer gefilmd, echter zien zij op de eigen tv meneer Aart in beeld die hen vertelt dat er Pieten op het dak zitten. Dit kunnen zij ook zien. Ze zingen voor de Pieten. Als ze dat gedaan hebben, komt Sinterklaas langs en ook een Piet die hun schoenen vult. Dit is in de jaren erna niet meer voorgekomen.

 

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.