Harderwijk 2010

De intocht van Sinterklaas in 2010 vond plaats op 13 november in Harderwijk. Nog voordat de dag van de intocht aan brak, ging het gerucht dat Sinterklaas al in Nederland zou zijn. De boot lag namelijk al afgemeerd in Harderwijk. Later bleek hij weer vertrokken en daardoor werd gedacht dat Sinterklaas weer terug was naar Spanje.

Op de dag van de intocht maakten verslaggever Jeroen Kramer en burgemeester Berends zich druk, omdat ze de stoomboot maar niet zagen aankomen. Als ze echter een scheepshoorn horen, blijkt wat er aan de hand is: ze stonden er met hun rug naartoe. Enkele ogenblikken daarna later legde de boot aan. De Pieten vertelden dat ze al een keer eerder hadden aangemeerd, om nieuwe pepernoten uit de pepernotenfabriek te halen. De Vergeetpiet had hun eigen voorraad namelijk enkele dagen van tevoren overboord gegooid.

Hoewel Sinterklaas dus goed was aangekomen, was nog niet alles in orde. Een Babypiet was in een zak gekropen en per ongeluk meegenomen op de boot. Wellespiet ging achter de Babypiet aan en kreeg hem te pakken toen de Babypiet in een schoorsteen van een huis viel. Wellespiet moest de Babypiet verstoppen, omdat hij nog niet in Nederland hoorde te zijn. Daarom leende hij de sleutels van de Huispiet om de Babypiet in het Pietenhuis te verstoppen. Met geen Babypiet te bekennen trok Sinterklaas na de intocht het land in.

dag Sinterklaasje

het verhaal vind je in sinterklaasjournaal

 

Trivia

  • Dit is de laatste intocht met Bram van der Vlugt als Sinterklaas.

Bewaren

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.