Gorinchem 1989

De intocht van Sinterklaas  vindt op 18 november plaats in Gorinchem. Op de stoomboot  krijgt de Wegwijspiet  opdracht van de Hoofdpiet  om voor Sint te spelen, omdat Sinterklaas niet te vinden is op de boot. Sinterklaas is namelijk al – nog voor de uitzending begonnen is – met de burgemeester op een kleinere boot gestapt, die gewoon naast de stoomboot is meegevaren. De kade bevindt zich namelijk achter een sluis waar de stoomboot niet doorheen kan.

De stoomboot meert af voor de sluis, de kleinere boot met Sinterklaas is de sluis ingevaren en meert deze wel aan bij de kade en zo wordt Sinterklaas ontvangen door burgemeester L. Vleggeert. Ook de Pieten stappen over in kleinere bootjes en kunnen zo ook Gorinchem binnen.

En zo na een rijtoer op de schimmel door Gorinchem op het plein te eindigen waar heel veel kinderen zich hebben verzameld om liedjes te zingen voor Sinterklaas.

Trivia

  • Eén van de kinderen die zich bij Sinterklaas verzamelt, is haar moeder kwijt. Deze wordt echter al gauw gevonden en vlak voor de aftiteling aan het einde van de uitzending maakt presentator Aart Staartjes dit duidelijk aan de verontruste kijkers.
  • De gebruikte kleine boot waarmee Sinterklaas afmeert, is het statenjacht van de provincie Zuid-Holland.

 

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.