Doesburg 1995

De intocht van Sinterklaas 1995 vindt op 11 november plaats in Doesburg. Sinterklaas is verkouden. Hij moet ook alsmaar hoesten. Sinterklaas stuurt de Hoofdpiet vooruit om “Doesburgse uche-uche” te halen. Wegwijs gaat er stiekem achteraan. Hoofdpiet komt terug met hoestsiroop, wat goed werkt. Maar als de boot aanmeert, komt Wegwijs terug met mosterd.

Het aanmeren gaat ook niet zonder slag of stoot: de stoomboot lijkt te ver door te varen. Presentator Aart Staartjes wordt door de waterpolitie naar de boot gevaren en klimt aan boord. Dan blijkt dat Sinterklaas dit bewust doet om de boot te draaien zodat hij stroomopwaarts kan aanmeren.

Tijdens de tocht geeft Hoofdpiet Sinterklaas geregeld een lepel hoestsiroop. Wegwijs is steeds net te laat om Sinterklaas een hapje uit zijn pot te geven. Uiteindelijk verwisselt Wegwijs de potten. Als Sinterklaas er dan een hapje van krijgt, merkt Sinterklaas op dat het zuur is. Het duurt niet lang voordat Sinterklaas ontdekt wat er gebeurd is. Maar de mosterd werkt wel: Sinterklaas hoeft niet meer te hoesten.

De intocht valt samen met de Sint Maarten viering en als Sinterklaas een stop maakt in het stadhuis komt er een lampionnenoptocht doorheen.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.