de film-adviseur van Sinterklaas: Wim Rijken overlijdt

Acteur Wim Rijken overleden op 63-jarige leeftijd

Zanger en acteur Wim Rijken (63) overleden

Zanger, acteur en presentator Wim Rijken is woensdagochtend overleden 63-jarige leeftijd in een hospice. Dat meldt ‘De Telegraaf’.

Wim, bekend van onder andere Goede Tijden, Slechte Tijden, Oppassen!!! en Flikken Maastricht, moest vier jaar geleden noodgedwongen zijn carrière beëindigen toen er een zeldzame beenmergziekte bij hem werd geconstateerd. Door intensieve behandelingen wisten artsen zijn leven met enkele jaren te rekken, maar de laatste maanden werd de situatie ‘uitzichtloos’. Wim koos voor euthanasie.

Wim gaf zijn laatste interview veertien uur voor zijn zelfgekozen moment van overlijden. Aan Privé vertelt hij hoe de bloedtransfusies zijn leven ‘aanzienlijk verlengden’. “Maar het laatste jaar hadden ze niet meer die positieve uitwerking waarop we hoopten. Aanvankelijk kreeg ik om de twee weken nieuw bloed, maar het effect ervan werd steeds korter.” 

Omdat Wim zo vaak werd geprikt, werd het moeilijker om bloed toe te dienen. “Daar kwam ook bij dat de medicamenten die ik erbij kreeg voor steeds meer bijwerkingen zorgden. Daardoor had ik weer méér medicijnen nodig. Het was uitzichtloos geworden. Het is genoeg.”

In een hospice in Amsterdam kon Wim afscheid nemen van zijn naaste familie en vrienden. Daar werd hij ‘met liefde omringd’. “Mede daardoor kan ik mijn leven heel mooi en waardig afsluiten. Ik kan niet in woorden uitdrukken wat de verzorging en verpleging hier voor mij hebben betekend. Ik ga nu met een gerust hart. Ik ben niet bang en ik ben ook niet verdrietig.”

RTL Boulevard

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.