Almere 2008

De intocht van Sinterklaas in 2008 vond op 15 november plaats in AlmereDieuwertje Blok deed hier verslag van, samen met Jeroen Kramer die op de kade stond. Burgemeester Annemarie Jorritsma heette Sinterklaas, namens alle kinderen van Nederland, hartelijk welkom.

Toen Sinterklaas nog onderweg was naar Nederland, begon Dieuwertje Blok al met het Sinterklaasjournaal. Verslaggever Jeroen nam een kijkje in Almere, omdat de stoomboot daar zou gaan aanleggen. Vanuit een helikopter sprong een Zwarte Piet, die bovenop de stoel van Sinterklaas landde. De stoel was helemaal stuk. Later bleek dat Rare Piet te zijn.

Op de stoomboot leek alles goed te gaan, alleen vonden de Pieten dat de stoomboot veel te langzaam ging. Dit kwam doordat de boot zwaar beladen was. De Pieten bliezen in het ruim alle ballonnen van de Ballonnenpiet op en de pakjesboot werd daar lichter van, maar zo licht dat hij boven het water ging zweven. De Hoofdpiet stond op het dek en keek naar beneden op het water. Plots vloog er een ballon voorbij en Hoofdpiet wist meteen wat het was. Hij duwde de luik van het ruim open en de ballonnen waaiden weg. Langzaam zakte de pakjesboot weer in het water. De stoomboot kon toen weer doorvaren.

Uiteindelijk kwam Sinterklaas toch nog aan in Almere. Er stonden duizenden mensen samen met burgemeester Annemarie Jorritsma en verslaggever Jeroen Kramer op de kade. Het bleek dat de balonnen van de Ballonnenpiet naar Nederland waren gewaait. Langs de hele kade van Almerehingen er balonnen. Sinterklaas merkte niks en genoot ontzettend van de intocht. Ondertussen probeerde de Rare Piet op het podium nog een nieuwe stoel voor Sinterklaas te regelen, maar dat mislukte. Gelukkig had de burgemeester de oplossing en regelde een nieuwe troon voor SinterklaasSinterklaas kwam aan bij het podium en een koor zong een mooi liedje. Het was een gezellige intocht.

het verhaal vind je in sinterklaasjournaal

Trivia

  • De stoomboot is aan de grond gelopen tijdens het binnenvaren (in scène gezet) en bij het uitstappen vertelde Sinterklaas over de “ondiepe haven”. Dit is toch niet geheel onwaar, aangezien de haven met 1m90 gemiddeld maar amper dieper is dan dan de diepgang van Pakjesboot 12 (1m80).
  • Eén van de vereisten voor een landelijke intocht is een binnenstad met ouderwetse uitstraling. De binnenstad van Almere Haven was niet ouderwets, maar de gemeente zorgde voor een sfeervolle aankleding.
  • Dit is de eerste landelijke tv-intocht die in de provincie Flevoland wordt gehouden.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.