Stefan de Walle geschokt:

’Overlijden Bram van der Vlugt intens verdrietig’

Stefan de Walle is geschrokken door het overlijden van Bram van der Vlugt. De acteur noemt het verdrietig en schokkend dat zijn voorganger als ’raadgever van Sinterklaas’ er niet meer is.

Hulpsint' Stefan de Walle geschokt door dood Bram van der Vlugt | RTL  Boulevard
(stefan de walle “links” en Bram van der Vlugt “rechts”)

„Lees net het schokkende intens verdrietige bericht dat Bram van der Vlugt is overleden”, schrijft De Walle op Twitter. „Ik wens zijn familie, vrienden, dierbaren heel veel sterkte en kracht toe. Voor velen zal dit als een groot verlies voelen, dat is het ook. R.I.P. Grote sterke getalenteerde man! Vol bewondering.”

 

De Walle trad in 2010 voor het eerst aan als ’beste vriend’ van de goedheiligman. Van der Vlugt verrichtte die taak sinds 1986. Hij overleed zaterdag op 86-jarige leeftijd aan de gevolgen van het coronavirus.

BN’ers

Ook veel BN’ers betonen na het overlijden van Van der Vlugt eer aan de acteur. „Geweldig acteur, briljant ’raadgever’ van Sinterklaas maar bovenal mooi mens is overleden. Ik ben er heel erg stil van en wens zijn familie heel veel sterkte”, schrijft presentator Jochem van Gelder. Acteur Kasper van Kooten vindt het ook heel verdrietig. „Een lieve en getalenteerde man. Veel sterkte voor de naasten.” Actrice en zangeres Ricky Koole deelt dat gevoel: „Oooh Nee… wat vreselijk verdrietig. Die lieve Bram….”

Ook presentator en recensent Cornald Maas is aangedaan. „De grootse Bram van der Vlugt overleden. Tot op het laatst volop in het leven, en in het theater. Welbespraakt, erudiet, geestig, met een grote liefde voor taal, en met een grote belangstelling voor het verleden dat ons verbindt.”

Onvergetelijke passant

Erik van Muiswinkel heeft op Twitter stilgestaan bij het overlijden van Bram. De cabaretier was jaren hoofdpiet van ’Sint’ Bram. Samen maakten ze ontroerende momenten mee, bekent Erik.

Vooral de aankomsten staan Erik nog levendig bij. Samen met Bram stond hij op de voorplecht van Pakjesboot 12 als die de haven binnenvoer. „Pas na vijf jaar bekenden we elkaar dat we soms ’live’ tegen de ontroertranen moesten vechten bij de aanblik van ontvangend Nederland”, schrijft de cabaretier.

„Wij zijn maar passanten, in dat spel en in het leven”, gaat Erik verder. „Je was een onvergetelijke passant”, schrijft hij tenslotte over de in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden acteur.

Jenevertje

Paul de Leeuw zal zaterdagavond proosten op Bram. De presentator, die de acteur vaak te gast had in zijn tv-programma’s, noemt het een verdrietige dag.

„Lieve Bram het was elke keer weer een feest met jou te werken, te praten, te lachen en te emmeren”, schrijft Paul op Facebook. Van der Vlugt, die jarenlang ’hulpsinterklaas’ was, werkte vaak mee aan grappen van de presentator. „Je had alle vertrouwen maar je was een meester in het beetje bijsturen, jouw kant op.”

Paul zal de acteur zaterdag herdenken met een borreltje. „Je zult zo gemist worden en vanavond neem ik dat jenevertje, wat we altijd dronken na afloop van de opname … je bent onvergetelijk en zo lief!”

De presentator gaat Van der Vlugt missen. „Niet dat we de deur bij elkaar plat liepen maar omdat je er gewoon niet bent in levende lijve. Maar wel voor altijd in menig hart. En de mijne. Dag lieve lieve Bram!”

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.