Pro-Zwarte Piet scoort op alle fronten

Sint en Piet groot succes

Zwarte Piet lijkt weer helemaal terug (van eventjes weggeweest). In 2014 leek het erop alsof het over en uit was met Zwarte Piet. Dit jaar scoort de knecht van Sinterklaas juist weer. Op alle fronten. Zwarte Piet is een politiek en commercieel succes! Zwarte Piet verbindt en brengt mensen tot elkaar. Het Sinterklaasfeest in 2015 wordt mooier dan ooit!

Een opsomming van de Zwarte Successen van 2015.

Gouden Kalf voor Zwarte Piet

De film ‘De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard’ won dit jaar de Gouden Kalf Publieksprijs. Met dank aan de actieve stemmers en de grote achterban van Zwarte Piet.

winnaar 2015

Speelgoedwinkel Bart Smit verkoopt dvd’s van De Club van Sinterklaas. Uiteraard alleen met échte Zwarte Pieten! Ga die film kopen!

Zetelwinst voor behoud Zwarte Piet

logo pvv kleinDe enige politieke partij in Nederland die zich uitspreekt over het behoud van Zwarte Piet, is de PVV van Geert Wilders. Deze partij scoorde zondag 11 oktober een monsterscore van 35 zetels. Een all time high voor de PVV.

Mediaman Martin Bosma van de PVV wist in de afgelopen week de ogen op zich gericht te krijgen door hard uit te halen tijdens het Mediadebat, waarin ook Zwarte Piet nog even werd aangehaald.

Geen windeieren voor winkelketens met Zwarte Piet

Albert Heijn
kikkers en muizen bij Albert Heijn met Zwarte PietAlbert Heijn kreeg een boycot te verwerken in 2014, toen Zwarte Piet uit de winkels werd geweerd. De Zaanse kruidenier legde eind augustus de eerste Sinterklaasproducten in de winkel. Zonder Zwarte Piet. Opnieuw protest dus. Waar blijft Zwarte Piet? Om een nieuwe boycot en dus omzetverlies te voorkomen, keerde moederbedrijf Ahold het tij. Zwarte Piet kwam terug in de winkels van Albert Heijn. Inmiddels vind je Zwarte Piet onder meer op de verpakkingen van Kikkers&Muizen. Ook kun je volop Zwarte Piet-chocoladepoppen krijgen bij Albert Heijn. Opmerkelijk: Jumbo Supermarkten kwam juist met Witte Piet op de proppen. Wat Albert Heijn vorig jaar diep heeft geraakt, zal nu Jumbo overkomen: #boycotJumbo.

Blokker
Ook warenhuis Blokker komt dit jaar met producten waar Zwarte Piet op staat. Van stickervellen tot serviesgoed, Zwarte Piet kom je overal in de winkel tegen.

Sligro
Ondernemend Nederland kan voor producten met Zwarte Piet terecht bij de Sligro. De groothandel heeft volop artikelen op voorraad waar de zo zwart als roet-hulp van Sinterklaas op staat afgebeeld. Heb je een pasje van Sligro en ben je op zoek naar bijzondere Sinterklaasproducten? Ga dan snel naar Sligro.nl voor een vestiging bij jou in de buurt!

Zwarte intochten

Nederland kleurt zwart op 14 november als Sinterklaas en zijn Pieten voet aan wal zetten. De officiële intocht (Sintocht genoemd) wordt dit jaar gehouden in Meppel. Omroep NTR doet hiervan verslag in het Sinterklaasjournaal via NPO3 met presentatrice Dieuwertje Blok. De vraag is of de NTR Zwarte Pieten levert, of dat er opnieuw een politiek correcte Piet meekomt vanuit Spanje. Vanuit heel Nederland komen geluiden van hulppieten om zo zwart als roet naar Meppel af te reizen, zodat de NTR niet anders kan dan zwarte Zwarte Piet in beeld te brengen.

Noordoostpolder kiest voor Zwarte Piet

Wie geen KleurenPiet wil, kan terecht in vrijwel alle andere steden en dorpen in Nederland en België. De hulpsinterklazen van Nederland doen niet moeilijk over Zwarte Piet. Hij is namelijk zwart, zoals hij heet. Daarom besloten onder meer Alphen aan den Rijn, Alkmaar, Eindhoven, gemeente Noordoostpolder en zelfs het Belgische Antwerpen om alleen zwarte Zwarte Pieten mee te laten doen aan de intocht. Het kan daarom wel eens heel druk worden bij de zuiderburen én bij de andere intochten. Zwarte Piet verbindt Nederland en Nederlanders. Goed om te zien hoe Nederland massaal kiest voor Zwarte Piet!

(bron: zwarte pieterman)

 

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.