Het Sinterklaasjournaal 2014

Sinterklas was met zijn Pieten onderweg naar Nederland. Aan boord wilden de Pieten een schilderij van presentatrice Dieuwertje Blok ophangen, waarvoor ze een gaatje in de boot boorden. Toen de boot vol water liep, dachten ze dat ze de boot lek hadden geboord en ging iedereen van boord. Alleen Sinterklaas en Huispiet bleven achter en laatstgenoemde ontdekte uiteindelijk dat de boot niet lek was, maar dat er een kraan open was blijven staan. Die zaterdag kwam de boot aan in Gouda.

opapiet

Opa Piet was enkele dagen van tevoren naar deze stad gehaald om nieuwe Pieten op te leiden die de van boord gegane Pieten moesten vervangen. Uiteindelijk bleken deze Pieten wel degelijk te zijn meegekomen; ze waren in kleine boten achter de grote stoomboot aan gevaren. Omdat ze echter de indruk hadden dat ze te veel waren in Nederland met de nieuw opgeleide Pieten erbij, besloten ze met de stoomboot terug naar Spanje gegaan. De cadeaus voor 5 december lagen echter nog aan boord. Uiteindelijk haalde Sinterklaas ze terug. In zijn afwezigheid nam Opa Piet de honneurs waar.

Toen Sinterklaas weer terug was, leek hij gek te worden. Zijn spullen waren weg en Sinterklaas vond dat niet erg, hij had ineens een zwart paard en hij verbrandde alle verlanglijstjes. Het bleek dat hij zijn spullen aan Opa Piet had uitgeleend. Die hielp Sinterklaas namelijk met zijn werk, omdat Sinterklaas zelf immers een dagje ouder werd. Ondertussen kon Sinterklaas zelf even uitrusten, waardoor hij helemaal fris was voor het sinterklaasfeest. Ook de Pieten kregen assistentie; van schooljuffen- en meesters die de zakken naar school brachten en voor die gelegenheid een Pietenpak aantrokken. Met deze schooljuffen- en meesters als extra Witte Pieten en Opa Piet als extra Zwarte Sinterklaas werd het ook dit jaar weer een ouderwets gezellig sinterklaasfeest.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.