Gouda 2014

Sinterklaas komt met zijn pieten op 15 November 2014 naar Gouda

gouda

De intocht van Sinterklaas in 2014 vond op 15 november plaats in Gouda.

De Pieten waren een paar dagen voor de intocht, allemaal van boord gegaan, omdat de boot vol water liep. Het bleek echter niet om een lekkage te gaan, maar om de wc-kraan die nog open stond. Huispiet was als enige Piet op de stoomboot achter gebleven en ook Sinterklaas was nog aan boord. Sinterklaas was echter in een diepe slaap, waardoor Huispiet er alleen voor stond en hij wist niet hoe hij moest varen om in Gouda te komen.

Uiteindelijk werd Sinterklaas wakker toen de kinderen op de kade gingen zingen en toen duurde het niet lang meer voordat ze aan kwamen. Niet lang na aankomst van Pakjesboot 12, kwamen ook de eerder van boord gegane Pieten aan. Ze bleken op kleinere schepen achter de grote stoomboot te zijn aan gevaren.

Maar om het (vermeende) verdwijnen van deze Pieten te compenseren, waren er enkele dagen van tevoren nieuwe Pieten opgeleid voor Sinterklaas. Omdat er daardoor wellicht niet voldoende ruimte in het Pietenhuis zou zijn om hen er nog bij te hebben, vertrokken zij tegen het einde van de uitzending met Pakjesboot 12 weer richting Spanje. De cadeautjes voor 5 december lagen echter nog aan boord…

 

gouda2014

het verhaal vind je in sinterklaasjournaal

 

Trivia

  • Als Sinterklaas zijn intocht in Gouda houdt, komt hij meestal aan in het Regentesseplantsoen. Voor de landelijke intocht wordt echter uitgeweken naar de IJsselkade, omdat het water bij het Regentesseplantsoen niet diep genoeg is voor Pakjesboot 12.
  • Dit was de laatste intocht van regisseur Chester te Nuyl. Hij krijgt aan het einde van de uitzending een speciale vemelding in de aftiteling.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.