Elburg 1990

De intocht van Sinterklaas in 1990 vindt op 17 november plaats in een regenachtig Elburg. Bij Sinterklaas en de Pieten gaat het helemaal mis: de stoomboot vaart door een storm en doordat Wegwijspiet al het snoepgoed op de voorplecht heeft laten staan, wordt het nat. Bij aankomst in Elburg moet Wegwijs zo snel mogelijk op zoek gaan naar een goede bakker in Elburg om nieuw snoepgoed in te slaan.

In Elburg krijgt Sinterklaas een nieuw paard (Amerigo). Nadat Sinterklaas een lint heeft doorgeknipt, kan hij opstijgen op Amerigo en samen rijden ze de stad door. Sinterklaas bezoekt een bakkerij waar hij snoepgoed bestelt en wordt rondgeleid door een kindmaarschalk langs kinderen in piratenkleding die spelletjes doen, oude ambachten uitoefenen en een piratenboot beschilderen.

Sinterklaas neemt plaats op een podium waar hij een verhaal vertelt en de kinderen liedjes zingen voor hem.

Trivia

  • De regen veroorzaakte meerdere problemen tijdens de intocht. Zo moest de camera in de helikopter geregeld worden afgedroogd omdat het beeld te slecht werd. Er waren dan ook maar relatief weinig helikoptershots te zien. Verder werd door de harde regen de snor van Sinterklaas te nat en moest hij even uit beeld om zich er weer beter te laten uitzien.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.