Alkmaar 2004

De intocht van Sinterklaas in 2004 vond op 13 november plaats in Alkmaar. Niemand leek zich zorgen te maken, maar de stoomboot was veel te laat vertrokken naar Nederland. Dit kwam doordat de Wegwijspiet vergat om de blaadjes van de kalender af te scheuren. Sinterklaas kwam echter met pepernotenolie en toen ging de boot heel snel varen. Het leek er zelfs op dat de boot tegen een toren op zou varen, maar dat gebeurde niet. De stoomboot legde zonder problemen aan.

In een groot pak had zich een klein Pietje verstopt. Hij mocht eigenlijk niet mee naar Nederland, omdat hij niet kon lezen. De Pieten dachten dat dit een fopcadeautje was en lieten het op de kade achter. Het pak maakte een gevaarlijke reis door de stad en kwam uiteindelijk terecht als versiering bij een winkel. Sinterklaas ontving het Pietje uit het pak en vond het niet erg dat de Piet niet lezen kon. Hij beloofde dat hij het hem gewoon ging leren.

het verhaal vind je in sinterklaasjournaal

Trivia

  • Beweegredenen rond de keuze voor Alkmaar dit jaar zijn de mogelijkheden die het Noord hollands Kanaal biedt aan Pakjesboot 12 en de monumentale en sfeervolle binnenstad die garant staat voor een enthousiast onthaal door vele duizenden kinderen.
  • Deze intocht is de laatste waar Jan Dijk aan heeft meegewerkt. In de aftiteling wordt speciale dank aan hem betuigd voor 19 jaar productie. Ook voor opnameleider Hans Veldmeijer wordt speciale dank betuigd.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.